Δήλωση του Γραμματέα…

Δήλωση του Γραμματέα της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Χρήστου Αηδόνη με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στη 78η ΔΕΘ:

(http://neel.gr/home-news/470-78)

Ο κ. Σαμαράς, με άρμα το πρωτογενές πλεόνασμα – που έρχεται μέσα από λουκέτα, ύφεση, ανεργία και ανεξόφλητες οφειλές του κράτους – επιμένει να στήνει success stories εκεί που δεν υπάρχουν.

Μίλησε σε διαρκή ενεστώτα για έργα σκέψεων, προθέσεων και ορέξεων.

Αοριστολογίες χωρίς ουσία, για την πραγματική αγορά που πλήττεται.

Η αλήθεια είναι πως η σκληρή λιτότητα, οι αβάσταχτοι φόροι, οι αποτυχημένες ρυθμίσεις χρεών και η ποινικοποίηση της αδυναμίας καταβολής τους, διαλύουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και καταδεικνύουν την ανικανότητα αυτής της δικομματικής κυβέρνησης να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης και να αποζητά έσοδα εκεί που δεν υπάρχουν.

Αυτή η δικομματική κυβέρνηση με ακραίες πολιτικές, συνθλίβει τα μεσαία και αδύναμα κοινωνικά στρώματα, και τα ωθεί σε ακραίες πολιτικές επιλογές.

Ο κ. Σαμαράς, συνεχίζει να πολιτεύεται υπό το βάρος των ανεκπλήρωτων Ζαππείων και ακόμη χειρότερα δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τις θυσίες του Ελληνικού λαού.

Παρουσίασε σήμερα ως επιτυχίες, τα επιτεύγματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, αυτών που αντιπολιτεύτηκε και πολέμησε, αρνούμενος τότε την εθνική συμπόρευση.

Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, έχει προτείνει τον αδάπανο τρόπο για να στηριχτεί η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και να μην στηρίζεται στο «Θα δούμε..» του κ. Σαμαρά που ακούστηκε -και αυτό- σήμερα στη ΔΕΘ.

Γραφείο Τύπου

Advertisements

About d. [cells/ideas]

Born in Athens, Greece, Dimitris Eleas – Δημήτρης Ελέας is a writer, (independent researcher) and (political activist). - - - At the moment, Book in focus, work in progress (novel) The Black Birds of Warsaw.
This entry was posted in Πέτρος Δήτσας, Πολιτική and tagged , , , , . Bookmark the permalink.