Άνθρωποι και Bιβλία

Ομάδα Aκτιβισμού και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Άνθρωποι και Bιβλία  

Όπως η χώρα, έτσι και το βιβλίο περνάει την δική του κρίση. Tο βιβλίο είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο. Πρέπει να το προστατέψουμε «σαν μικρό μωρό» και όχι να αφήσουμε την κυβέρνηση –του success story– να καταργήσει την ενιαία τιμή του…

Πολλά είναι τα θετικά που έχει το μέτρο της ενιαίας τιμής του βιβλίου: περισσότερα σημεία πώλησης του βιβλίου, περισσότερα βιβλιοπωλεία, περισσότερες εστίες πολιτισμού, περισσότερες αλυσίδες βιβλιοπωλείων,  λιγότερο άνισο ανταγωνισμό από τα super market και τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου, περισσότεροι εργαζόμενοι –λιγότεροι οι άνεργοι στον τομέα του βιβλίου– και περισσότερα φορολογικά έσοδα για το κράτος, λιγότεροι οι άνεργοι και οι φτωχοί του καπιταλισμού που πολλαπλασιάζονται καθημερινά μέσα στην ελληνική κοινωνία, περισσότερα  βιβλία… H ενιαία τιμή προστατεύει τον πλουραλισμό και την πολυφωνία των ιδεών, το ποιοτικό και αντιεμπορικό βιβλίο, και όχι μόνο τα λεγόμενα ευπώλητα βιβλία best sellers.

Μέτωπο κατά της κατάργησης της ενιαίας τιμής του βιβλίου, τo δυσάρεστο βήμα προς τα πίσω… Και τα βιβλία είναι «σαν άνθρωποι με δικαιώματα».

14.01.2014

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

[Δημήτρης Ελέας]

 

Advertisements

About d. [cells/ideas]

Born in Athens, Greece, Dimitris Eleas – Δημήτρης Ελέας is a writer, (independent researcher) and (political activist). - - - At the moment, Book in focus, work in progress (novel) The Black Birds of Warsaw.
This entry was posted in Ελλάδα, Οικονομία, Kοινωνία and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.