Τουρκία

Ομάδα Aκτιβισμού και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τουρκία

Η εικόνα της Τουρκίας στον κόσμο δεν είναι πλέον η ίδια. Όλοι γνωρίζουμε ότι «ο κανόνας στην πολιτική της ιστορία» ήταν, ο αυταρχισμός, η βία, η διαφθορά και η πρωτοκαθεδρία του στρατού και της αστυνομίας. Η εικόνα αυτή της Τουρκίας άλλαξε με την «επέλαση του Ερντογάν» και την αποχώρηση του ΔΝΤ. Άλλαξε όμως στα αλήθεια η εσωτερική και η εξωτερική εικόνα της Tουρκιας; Τι έγινε με τα ανθρώπινα δικαιώματα τις τελευταίες εβδομάδες;

Η παλιά εικόνα της Τουρκίας έγινε πάλι η τωρινή της εικόνα. Πρωτοφανείς συλλήψεις ακτιβιστών, υπέρμετρη βία, δακρυγόνα, κανόνια νερού, πρωτοφανείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συλλήψεις διαδηλωτών που χρησιμοποιούν Twitter και Facebook μέσα στα σπίτια τους! Η βία της αστυνομίας έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερη αναίτια βία, καταστροφές και νεκρούς!

Καταδικάζουμε τη βία από την αστυνομία και λέμε πως οι πολίτες έχουν δικαιώματα που πρέπει η αστυνομία να σεβαστεί και, μπορούν να διαδηλώνουν ελεύθερα και να αγωνίζονται γι’ αυτό που θεωρούν κοινό καλό μακριά από κόμματα και άλλα συμφέροντα. Ο Νόαμ Τσόμσκι βλέπει στις διαδηλώσεις της Πλατείας Ταξίμ… «ένα θετικó μήνυμα υπέρ της διασφάλισης μίας δημοκρατικής δημόσιας σφαίρας, η οποία θα υπερτερεί από οποιοδήποτε οικονομικό συμφέρον» (Global Media Forum/Deutsche Welle, Βόννη 18/06).

2013

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

[Δημήτρης Ελέας]

Advertisements

About d. [cells/ideas]

Born in Athens, Greece, Dimitris Eleas – Δημήτρης Ελέας is a writer, (independent researcher) and (political activist). - - - At the moment, Book in focus, work in progress (novel) The Black Birds of Warsaw.
This entry was posted in Ευρασία, Πολιτική, [My] Writings and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.