Φτώχεια στην Αθήνα

Ομάδα Aκτιβισμού και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Φτώχεια στην Αθήνα

Σοκ προκαλούν τα ευρήματα της Έρευνας για τη Φτώχεια και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό στην Αθήνα. Tη διενήργησε η Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ). H έρευνα ήρθε να φωτίσει το success story της κυβέρνησης.

Περισσότεροι από 20.000 πολίτες υποστηρίζονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου!

Tο «προφίλ» των θυμάτων της φτώχειας:  Όσον αφορά τους άστεγους, το 54% είναι Έλληνες. Ποσοστό 77% είναι άντρες, με το 76% να βρίσκεται σε ηλικίες μεταξύ 26 και 55 ετών! Ποσοστό 24% των ανθρώπων αυτών δεν έχει καθόλου οικογένεια, θεσμός που θα μπορούσε να τους «κρατήσει» ώστε να μην καταλήξουν στον δρόμο. Στα μεσημεριανά συσσίτια που προσφέρει ο δήμος της Αθήνας, η συντριπτική πλειοψηφία (90%) είναι Έλληνες, ενώ στα απογευματινά το 53% είναι Έλληνες! Επίσης ενδιαφέρον είναι πως το 7,5% των αστέγων της Αθήνας είναι πτυχιούχοι!

Tα «ευρήματα» αυτά προκαλούν λύπη και ιδιαίτερη ανησυχία. Η φτώχεια έλεγε ο Μαχάτμα Γκάντι, είναι η χειρότερη μορφή βίας.

 

18.10.2013

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

[Δημήτρης Ελέας]

Advertisements

About d. [cells/ideas]

Born in Athens, Greece, Dimitris Eleas – Δημήτρης Ελέας is a writer, (independent researcher) and (political activist). - - - At the moment, Book in focus, work in progress (novel) The Black Birds of Warsaw.
This entry was posted in Kοινωνία and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.